BLOG

Nem az a lényeg mi van a fa alatt…

…hanem, hogy kik állják körbe.

Van az úgy, hogy unod már karácsonykor ugyanazokat a fogásokat, ugyanazokat a storykat, a csípős szájú nagynéni megjegyzéseit, azt amikor az egész konyha tiszta prézli volt a rántott halfilétől, azokat a nagy tányér hegyeket a halászlé után, amiket te hordtál be a konyhába a tesóval. Nem is beszélve az elégetett piskóta illatának terjengéséről a nappaliban. Gyors szellőztetés, mert „Nemsokára jönnek a vendégek„ hangzik el. Hogy gondolsz rá kellemes a karácsony vagy felejtsük el karácsony?

De nem, ne felejtsük el…én ezt szeretném! Most, mintha  más energiák  és érzések bugyognának fel benned, mintha minden olyan más volna.

Lehet, hogy megváltoztam. Szeretnék leülni  a már megszokott damaszt abroszos asztal köré. Szeretnék beleszippantani ugyanazokba a narancsos, fahéjas illatokba. Át akarom élni, ahogy kislányként bontogattuk nővéremmel az ajándékokat.  S annál nagyobb boldogság nem is volt, amikor a szaloncukor mögött megtaláltam a vágyott gyöngy fülbevalót. Készültünk rajzzal a dédinek, verses kis produkcióval….

….valami mintha mégis megváltozott volna.

Bár már nem ugyanazok a személyek ülik körbe az asztalt, az élet bölcsessége már ráncokat öltött magára. Néhány dolog mégis állandó és bizonyos. Ugyanazok a békés szempárok és meleg szívű emberek néznek vissza rád.

Dúlhat kint szél és hóvihar, zúzmarával futtatott ablakon kopogtathat a feszültség és a szorongás, de te idén másképp öltözteted fel az otthonodat és a szívedet. Idén másképp öltöd fel lelked legszebb ruhadarabját.

Bölcsebb lettél és édesanya vált belőled. Szeretnéd átadni gyermekeidnek ezeket a biztonságot adó rituálékat. Szeretnéd örökül adni a család ünnepi hagyományait, a szeretet csomagját, átkötve a legnagyobb masnival, ami létezik. Teszed mindezt azért, hogy az ő szívük is megteljen az ünnepi érzéssel, illatokkal és legyen madárláttája az ő gyermekeiknek.

Valami megváltozott, Te magad.

Rájöttél, hogy nem azon múlik, hogy hány ajándékdoboz van a fa alatt, hanem az, hogy milyen lelkülettel készülsz és mit sugárzol ki a szeretteid felé. Tudod már, a lényeg az, hogy azok  állják körbe a karácsonyfát, akik számodra a legkedvesebbek. S ha bár idén határok és barikádok is választanak el, őrzöd szívedben a közös karácsonyozások emlékeit. Ne ejts egy könnycseppet sem, örülj ott legbelül, hisz az ő lelkük is körül lengi majd az ezüsfenyőt.

Békés, boldog, szeretetteljes karácsonyt kívánok Neked és a Családodnak.

Megosztás:

További cikkek:

Amikor az álom valósággá válik…

Emlékszel még az érzésre, amikor évekkel ezelőtt, mintha tőrt szúrtak volna a szívedbe? Feküdtél az ágyban és amit egyedül magadhoz tudtál szorítani, az csak a

Az élet, ami a *lelked* zongoráját elhangolta

Batyuk és útravalók, melyeket a hátadaton görnyedve magadra aggadtál a hosszú út során. Szerepek, melyeket eljátszottál már életed színpadán, voltál már feleség, gyermekei mellett virrasztó

Foglaljon még ma egy ingyenes 30 perces hívást!