Dr. Németh Eszter Nóra

jogász, igazságügyi mediátor

  A jelenlegi válási adatokat ismerve tudjuk, hogy a bíróságokat nem gyógyításra tervezték. Egy válás tud békés lenni, de az esetek többségében mérgező. A válási iratok nem fogják meggyógyítani a mélyen gyökerező fájdalmakat, amelyeket mindketten éreznek.

 Ön nőként vagy férfiként, gyermek esetén anyaként, apaként védekezve,  azon gondolkodik magában: „Hogyan jutott ide? Ki volt mindezek előtt? Hogyan veszítette el önmagát? Hol vannak a gyermekkori álmai?„

Teljesítette mindenki elvárásait, felelősséget vállalt más boldogságáért. Most pedig azt érzi, hogy a lelke legeredményesebb és leghitelesebb hangja elnémult, belemerülve az életbe, a házasságba, itt áll…és még sem sikerült!

Megnyugtatom, ezekkel az érzésekkel nincsen egyedül. 

Azt hinné az ember, ha van egy vagy több gyermek, akkor félre lehet tenni az egót, a büszkeséget a válás során és „helyesen cselekedni”. Csak, hogy ez egy idea.

„NEM tudsz változtatni, ha megtagadod azt, ami komfortos.” Ismeretlen szerző

Mediátorként az Igazságügyi Minisztérium  Közvetítő Névjegyzékében a T/003022 számon vagyok nyilvántartva, mint jegyzett közvetítő, válási, párkapcsolati és kamaszmediátor.

Jogi és egyéb önképzéseim, személyes fejlődésem során  tanultam meg, hogy a mélyen gyökerező gyógyuláshoz külső segítség szükséges.

Nem tudom leírni, hogy mennyi örömet hozott már ez szolgálat az életembe. Jó érzés tudni, ha foglalkozunk a felek érzelmi oldalával is, nagyobb esély van a közösen létrehozott megállapodásra, mely a legjobb megoldás mindkét fél számára, hiszen így megtalálják az egymáshoz vezető hidat. A konzultációk lehetőséget adnak a válasz megtalálására, hogy miként is tud önmaga maradni vagy visszatalálni önmagához egy elkötelezett párkapcsolatban, és miként tud a párja ebben a segítőtársa lenni.

Az UNICEF önkénteseként, valamint gyermekjogi szakjogász képzésem alapján vallom, hogy a gyermek lelki és szellemi fejlődése minden jog és érdek felett áll. A küldetésem az, hogy egy esetleges válás során a gyermeki lélek minél kevésbé sérüljön az eljárási folyamatok gyorsítása és humánus eredmények révén.

Továbbá segítek kialakítani a közös hangnemet szülő-gyermek, pedagógus-gyermek, pedagógus-szülő, gyermek-gyermek konfliktus esetén, mivel kölcsönös meghallgatásra ösztönzi a feleket. A kamaszmediáció alkalmával két egyenjogú partner vesz részt a beszélgetésben. Ilyenkor a gyermek is jobban megnyílik, őszintén beszél problémáiról és képessé válik arra, hogy megértse a szülei, pedagógusai, társai gondolkodását, szándékait, a konfliktus valódi oka felszínre kerül –  és megoldást találunk a vélt vagy valós problémára.

Skype konzultáció

Jelenlegi helyzetben egymás és saját magunk védelme érdekében előre egyzetetett időpontban is tudunk beszélni a konzultációs díj előre utalását követően.

30 perces inygyenes hívás

Ha elakadt az élete bizonyos  területén és felmerül kérdésként miként menjen tovább Ön vagy a kapcsoalatai vonatkozásában, kérem hívjon fel.

Személyes KONzultáció

Előre egyeztetett időpontban várom 8230 Balatonfüred, Gyógy tér 3. szám alatti, a Horváth ház alatti és Tagore sétánytól nem messze lévő irodámba.