BLOG

”A férjem más nővel flörtöl”…

flört

Egy olimpiai sportoló miért teszi fel az egész életét a sportra, csupán egy aranyéremért cserébe? Miért hoz ennyi áldozatot, elviselve a fájdalmat, határaikat feszegetve? A válasz egyszerű, akarnak. Miért akarják? Mert megéri. S mindez miként kapcsolható össze a házasság intézményével?

Egészséges az, aki sok zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt és rendszeresen sportol. Ha közben dohányzik, gyorséttermekben eszik, akkor mindez már ellentmondásba kerül. A házasság szintén egy fizikai erőnlét, amiben, ha sikeres akarsz lenni, akkor ki kell vonni azokat a tevékenységeket, melyek egészségtelenek a kapcsolat szempontjából.

Vagyis a házasság nem más, mint felkészülés az aranyéremre. Két féle elkötelezettség kell hozzá. Elkötelezettség kell néhány dolog elvégzéséhez és elkötelezettség kell néhány tényező elkerüléséhez is.

Kerüljek el, mit is? – merül fel a kérdés. Sok minden lehet, de válasszál ki egyet és kezdj el már mától tartózkodni tőle.

Nem tudod mit válasszál? Tedd fel a következő kérdéseket magadnak!

Házastársadat zavarja egy másik személlyel fennálló érzelmi kapcsolat? Vagy a párodat zavarja, hogy több időt fordítasz a tévé nézésre, mint rá? Feszült a hangulat az édesanyád, testvéred vagy barátaiddal folytatott kapcsolat intenzitása miatt? Tedd fel a kérdést a párodnak is, hogy őt mi zavarja.

Sokszor fordul elő párkapcsolati üléseken, hogy a párok hirtelen nem is tudják, hogy miken kellene változtatniuk, de hogy a másik min változtasson, azt már igen. Így célszerű feltenni a másiknak a kérdést.

Te tudod mi zavarja a ti kapcsolatotokat?

Egy privát ülésen Kata mesélte, őt zavarja az, hogy a férje és a kolléganője a munkahelyén kuncognak és néha meg is érintik egymást. Megkérdeztem Katát, hogy ezt említette -e már a férjének?

A válasz az volt, hogy úgyis azt fogja mondani a férje, hogy nincs semmi közöttük. De az a ”valami” mégis ott motoszkál, kísért és  kettőjük közé tud férkőzni.

Beszélve a férjjel, megerősítette, hogy csak barátok a kolléganővel, viszont nagyon élvezi a társaságát, mivel nagyokat tudnak nevetni.

”Szeretsz nevetni?” – kérdeztem.

”Igen, szeretek, néha muszáj viccelődni. A munkahelyi és az otthoni dolgok olyan komolyak. ”- érkezett a válasz.

”Katával nem lehet nevetni?” – Én kérdeztem.

”Nem, nem szoktunk.” – Tamás, a férj válasza.

”De ahogy látom, szükséged volna rá.” – Én mondtam.

”Igen, de otthon nem kapom meg.” – A férj válasza.

Tamás, nem kapod meg, mert a munkahelyen a hölgy ezt teljesíti, kielégíti. A feleséged jogosan érzi magát megsértve. ”Érzelmileg hűtlen” vagy. Katával azért nem valósul ez meg, mert nincs szükséged rá, hogy vele nevessetek, mert máshol megkapod. Fordítsuk át egy kicsit a helyzetet, próbáljuk ki azt, hogy tompítod a munkahelyi kapcsolatot és a nevetés szükségességének beteljesülése a feleséggel valósul meg. – Én mondtam.

Tamás megtette és ezzel egy olyan szálkát húztunk ki, aminek köszönhetően jelentősen javult a viszonyuk. Sőt a kolléganőnek is a férjével, mivel az építő energiákat a saját kapcsolatukba fektették be.

Az alábbiaktól való tartózkodás, javíthat a házastársi viszonyon:

  • olyan barátság, amiben érzelmi hűtlenség valósul meg
  • félreértésre okot adó flörtölés
  • túlzásba vitt barátok, szabadidő
  • határokat feszegető telefonozás, televíziózás

Szakíts meg egy régi, rosszul berögzült szokást és ezzel kezdetét veheti a házasság helyrehozásának folyamata. Ha nem tudod a választ, akkor beszélgessetek el ezeken a téli estéken és a belesüppedt vagy fájó érzéseket korrigáljátok ki közösen, mintegy frissítő citromot facsarva a ti életetek teájába. Köteleződjetek el újból a házasságotok mellett és ott lebegjen végig a szemetek előtt a aranyérem, mintegy ti szerelmetek zálogaként.

Megosztás:

További cikkek:

Az élet, ami a *lelked* zongoráját elhangolta

Batyuk és útravalók, melyeket a hátadaton görnyedve magadra aggadtál a hosszú út során. Szerepek, melyeket eljátszottál már életed színpadán, voltál már feleség, gyermekei mellett virrasztó

Amikor életed regénye porrá válik…

Amikor valami végetér. Amikor nem csak egy fejezet zárul le, hanem szinte egy emberöltőnyi regény is. Amit eddig dédelgettél történet, minden lapjával együtt porrá lett

Foglaljon még ma egy ingyenes 30 perces hívást!