BLOG

”A férjem más nővel flörtöl”…

flört

Egy olimpiai sportoló miért teszi fel az egész életét a sportra, csupán egy aranyéremért cserébe? Miért hoz ennyi áldozatot, elviselve a fájdalmat, határaikat feszegetve? A válasz egyszerű, akarnak. Miért akarják? Mert megéri. S mindez miként kapcsolható össze a házasság intézményével?

Egészséges az, aki sok zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt és rendszeresen sportol. Ha közben dohányzik, gyorséttermekben eszik, akkor mindez már ellentmondásba kerül. A házasság szintén egy fizikai erőnlét, amiben, ha sikeres akarsz lenni, akkor ki kell vonni azokat a tevékenységeket, melyek egészségtelenek a kapcsolat szempontjából.

Vagyis a házasság nem más, mint felkészülés az aranyéremre. Két féle elkötelezettség kell hozzá. Elkötelezettség kell néhány dolog elvégzéséhez és elkötelezettség kell néhány tényező elkerüléséhez is.

Kerüljek el, mit is? – merül fel a kérdés. Sok minden lehet, de válasszál ki egyet és kezdj el már mától tartózkodni tőle.

Nem tudod mit válasszál? Tedd fel a következő kérdéseket magadnak!

Házastársadat zavarja egy másik személlyel fennálló érzelmi kapcsolat? Vagy a párodat zavarja, hogy több időt fordítasz a tévé nézésre, mint rá? Feszült a hangulat az édesanyád, testvéred vagy barátaiddal folytatott kapcsolat intenzitása miatt? Tedd fel a kérdést a párodnak is, hogy őt mi zavarja.

Sokszor fordul elő párkapcsolati üléseken, hogy a párok hirtelen nem is tudják, hogy miken kellene változtatniuk, de hogy a másik min változtasson, azt már igen. Így célszerű feltenni a másiknak a kérdést.

Te tudod mi zavarja a ti kapcsolatotokat?

Egy privát ülésen Kata mesélte, őt zavarja az, hogy a férje és a kolléganője a munkahelyén kuncognak és néha meg is érintik egymást. Megkérdeztem Katát, hogy ezt említette -e már a férjének?

A válasz az volt, hogy úgyis azt fogja mondani a férje, hogy nincs semmi közöttük. De az a ”valami” mégis ott motoszkál, kísért és  kettőjük közé tud férkőzni.

Beszélve a férjjel, megerősítette, hogy csak barátok a kolléganővel, viszont nagyon élvezi a társaságát, mivel nagyokat tudnak nevetni.

”Szeretsz nevetni?” – kérdeztem.

”Igen, szeretek, néha muszáj viccelődni. A munkahelyi és az otthoni dolgok olyan komolyak. ”- érkezett a válasz.

”Katával nem lehet nevetni?” – Én kérdeztem.

”Nem, nem szoktunk.” – Tamás, a férj válasza.

”De ahogy látom, szükséged volna rá.” – Én mondtam.

”Igen, de otthon nem kapom meg.” – A férj válasza.

Tamás, nem kapod meg, mert a munkahelyen a hölgy ezt teljesíti, kielégíti. A feleséged jogosan érzi magát megsértve. ”Érzelmileg hűtlen” vagy. Katával azért nem valósul ez meg, mert nincs szükséged rá, hogy vele nevessetek, mert máshol megkapod. Fordítsuk át egy kicsit a helyzetet, próbáljuk ki azt, hogy tompítod a munkahelyi kapcsolatot és a nevetés szükségességének beteljesülése a feleséggel valósul meg. – Én mondtam.

Tamás megtette és ezzel egy olyan szálkát húztunk ki, aminek köszönhetően jelentősen javult a viszonyuk. Sőt a kolléganőnek is a férjével, mivel az építő energiákat a saját kapcsolatukba fektették be.

Az alábbiaktól való tartózkodás, javíthat a házastársi viszonyon:

  • olyan barátság, amiben érzelmi hűtlenség valósul meg
  • félreértésre okot adó flörtölés
  • túlzásba vitt barátok, szabadidő
  • határokat feszegető telefonozás, televíziózás

Szakíts meg egy régi, rosszul berögzült szokást és ezzel kezdetét veheti a házasság helyrehozásának folyamata. Ha nem tudod a választ, akkor beszélgessetek el ezeken a téli estéken és a belesüppedt vagy fájó érzéseket korrigáljátok ki közösen, mintegy frissítő citromot facsarva a ti életetek teájába. Köteleződjetek el újból a házasságotok mellett és ott lebegjen végig a szemetek előtt a aranyérem, mintegy ti szerelmetek zálogaként.

Megosztás:

További cikkek:

Amikor az álom valósággá válik…

Emlékszel még az érzésre, amikor évekkel ezelőtt, mintha tőrt szúrtak volna a szívedbe? Feküdtél az ágyban és amit egyedül magadhoz tudtál szorítani, az csak a

Az élet, ami a *lelked* zongoráját elhangolta

Batyuk és útravalók, melyeket a hátadaton görnyedve magadra aggadtál a hosszú út során. Szerepek, melyeket eljátszottál már életed színpadán, voltál már feleség, gyermekei mellett virrasztó

Foglaljon még ma egy ingyenes 30 perces hívást!