BLOG

9 jel, hogy a feleséged kiszeretett belőled

ha a nő kiszeret

A feleség már nem szerelmes, kilépett a kapcsolatból kihúzva a szőnyeget a családi egység alól és te ott állsz hitetlenkedve. Felteszed a kérdést magadnak mit csináltál rosszul. Sok férfit elvakít a házasság intézménye és azt gondolja, hogy megszerezvén a nőt, már nem kell tenni a kapcsolatért. Pedig még csak ezután kell igazán. Lehet, hogy soraim egyes férfiakat beaktivál, de ha te még nem vagy ebben a cipőben, akkor ne is legyél céllal írom.

Munkám során tapasztalom, hogy sok férfi egészen addig nem értékeli a nőt, az otthon melegét, míg évek eltelétével egyszercsak arra eszmélnek fel, hogy a szeretett nő eltávolodott. Attól tartok, hogy legtöbben nem néznek a lelkük mélyére.

Egy boldog házasságot nehéz fenntartani, de lehetséges. Egy párnak nehéz megőrizni az izgalom szintjét, amelyet akkor éreztetek, mint amit az első randin vagy amikor napról napra megosztották egymással az életeteket és élettereteket. Majd ehhez társult a mindennap monotonitása, a házassági stresszfaktororok és a stressz kezeléséhez szükséges készségek hiánya, amikor is a feleség elveszítheti a férje iránti érzéseket.  Vajon miért történt meg mindez veled?  Az alábbiakban bemutatom a lehetséges 9 okot.

  1. A minőségi kommunikáció hiánya

A kommunikáció nemcsak azért fontos, hogy fenntartsátok a köteléket egymással, hanem azért is, mert meghatározza a kötelék erősségét. A páros kommunikáció ugyanolyan fontos, mint a kommunikáció képessége.  Az alábbiakban felsorolok négy negatív kommunikációs tulajdonságot, melyek kapcsolatgyilkosok. 1.  Csendes bánásmód tanúsítása.  2. Amikor megtagadod a beszélgetést. Ezzel azt lehet elérni, hogy felépítesz egy falat kettőtök közé, korlátozva az intimitást. 3. Ha egy megnyilvánulást vádnak tekintesz, és arra nagy valószínűleggel védekező módon válaszolsz. 4. Túl kritikusan fogalmazol.  A feleség negatív vonásainak folyamatos kifejezése nem kommunikáció, egyenes út az egymástól való távolodáshoz. Semmi sem rombolja gyorsabban egy férj iránti szeretetérzést, mintha úgy érzi a nő, hogy nem tud sohasem jót tenni. Pedig egy nő néhány dicsérő szótól, szárnyakat tud növeszteni.

  1. Rátelepedtél

Azt tanuljuk, hogy ha a párok összeházasodnak, akkor „eggyé válnak”. Ez rossz elgondolás! A férfiak szeretnek birtokolni, de a párok nem lesznek egyek. Ez az autonómia és a szeretet halálos ítélete. Ahhoz, hogy a feleség és a férj sikeresen fejlődjön, autonómnak kell maradniuk, teljes mértékben individualizálva a kapcsolaton belül  és a házasságon kívül.  Ha azt várod el, hogy a feleséged minden időt veled töltsön, mert úgy gondolod, hogy ezzel fejezi ki, hogy mennyire szeret téged, ez a kapcsolat és a te éretlenségednek a jele, nem pedig annak bizonyítéka, hogy szeret téged.  Ha a szerelem növekedni fog, a férjnek és a feleségnek továbbra is meg kell találnia saját egyéniségét a kapcsolatban.  Ha ragaszkodó, bizonytalan, féltékeny és birtokló voltál, és nem tápláltad a szeretetet, akkor ezzal nem csinálsz mást, mint megfojtod őt. Ne tarts szoros hurkot a másik nyaka körül, mert ezzel ellököd magadtól az igaz szerelmet.

  1. A házasságotok rosszul indult

Annak érdekében, hogy egy pár átvészelje a viharokat … a házassági élet hullámvölgyein átkelni csak egy  erős, egészséges kezdet révén lehet. Az alábbiakban néhány példát találunk a rossz kapcsolatok alapjaira. Olyan kezdetek, amelyek miatt a házastársak végül elveszíthetik az igazi érzéseiket a másik iránt.  Rohanás a házasság intézményébe életkor és élethelyzet okán.  Szerelmesek  voltatok és két hónappal később már ott állsz az esküvő kapujában. Az igaz szerelem időt vesz igénybe a növekedéshez, két hónap, az nem elég idő. Ha nem tudsz egybe tartani egy kapcsolatot, mielőtt elveszed, akkor nem leszel képes hosszú távú házasságot sem fenn tartani.

  1. Nem ismerted meg az igényeit

Egy nő mindig igényli a romantikát. Ha mindig a munka,  későn érkezel haza, elköltötted a vacsorát és leülsz televíziót nézni, azt jelenti, hogy nagyon kevés maradt neki belőled.  A hétvégén golf vagy futball meccs a fiúkkal? Mi a helyzet a ház körüli teendőkkel? Ritkán segítesz be neki vagy soha? Biztos vagyok benne, hogy lemerültnek érzi magát! Egy általad elkészített vacsora vagy az, hogy bepakolsz a mosógépbe, sokszor többet mond minden szónál és minden nőnek jól esik, hiszen együtt éltek a közös otthonotokban.

5.  Nem tettél elég erőteljes erőfeszítéseket a családi konfliktus megoldására

Nem létezik probléma és konfliktusmentes házasság. Mindkét házastársnak képesnek kell lennie arra, hogy konstruktív módon megoldást találjon a problémákra. Ha egy férj elkerüli a házastársi problémák megoldását és a feleségét egyedül hagyja ezen kérdésekben is, akkor a szerelem végül meghal. Megoldást kell találni a problémákra vagy időközönként fel vetni azokat. A legrosszabb megoldás, ha a szőnyeg alá söpörjük őket és nem veszünk róluk tudomást. Tartsatok beszélgetős estet. Elég egy héten egyszer és míg eközben megmaszírozod a talpát, hidd el, hogy a megoldás is sokkal könnyebben fog jönni. Legyenek titkos jeleitek, amikor a másik a vita kellős közepén csak megöleli a másikat vagy puszit nyom a szájára. Ennek kijózanító ereje van és rádöbbentek, hogy tulajdonképpen nem is bír akkora jelentőséggel az adott kérdés.

6. Nem vagy elég igényes önmagadra

A házastársak közötti fizikai vonzódás fontos. Ha a feleséged rád néz és a motorja nem indul be, akkor a szeretet veszélyeztetve van. Sportolj, légy igényes, de ne a ti közös időtök rovására.

7. Szexuális elutasítottság

A szex a házasságban azért fontos, mert közelebb hozza a párokat. Ha egy párkapcsolatban megvan a kölcsönös kémia, akkor szinte minden vihar elhárítható. Az intimitás a szeretet kifejezése két ember között. A nők számára ez egyfajta elengedhetetlen módja annak, hogy közelebb érezzék magukat házastársukhoz.  A szeretet folytatása és növekedése szempontjából elengedhetetlen, hogy a férj megértse és tiszteletben tartsa a nő szükségleteit. Ha időnként megkérdezed a házastársadtól, mire van szüksége , akkor az azt jelenti, hogy törődsz az igényeivel. A folyamatos elutasítás, kritizálás azt váltja ki a nőből szintén, hogy nem elég jó, így egyre passzívabbá fog válni. Lepd meg inkább egy szép fehérneművel, dicsérd meg az alakját és sokkal nyitottabbá fog válni.

8. A kérem és a köszönöm szó hiánya

Nem számított, mit csinált, soha nem voltál hálás. Csak maga volt a természetesség minden tette. Gyermeket szült és te titkon  megharagudtál rá, mert a kacér és bohém lányból nő lett és lehet pár kilót fel is szedett magára.   Bármit is tett, nem mutattál irányába megbecsülést. Sohasem késő tenni a kapcsolatért, egy-két elismerő szóval illetni a szeretett nőt és ő hidd el, kivirágzik.

9. Megváltoztál, miután feleségül vetted

A házasság előtt minden más volt. Örültél, ha kirándultatok, közös programot csináltatok. A házasság után unalmas, morcos, érdektelen emberré váltál, aki este 8-ig alszik és hétvégéidet a Facebookon töltötted vagy a kanapén nézted a focit. Az az érdekes ember, akibe beleszeretett, elhúzódó festménnyé vált, akinek nehéz  szeretet adni is, mert a közeledést nem tudod igazán fogadni és értékelni.

Sohasem késő tenni a párunkért, a kapcsolatért. Légy te azon férfiak egyike, aki más férfi kárán tanul. Ezzel nem azt állítva, hogy a nők tökéletesek, de többségében ők azok, akik feláldozzák testüket, karrierüket a családért. Fel kell ismerni, hogy ők is igénylik az értő figyelmet, a törődést, az énidőt, a közös, minőségi időt. Kérlek, csodáld azt a nőt, akibe egykor beleszerettél, csókold meg, ha alszik is. Suttogj a fülébe kedves szavakat, tépjél le neki egy szál virágot és hidd el, hogy a nő örökké szeretni fog.

S most jön a lényeg…

Ha esetleg azt gondolod, hogy te nem vagy képes ezen változtatni, te nem tudsz megváltozni, akkor most utat mutatok neked. Ezek jelek arra, hogy amit eddig rosszul vagy másképp csináltál, azok holnap másként legyenek. A berögzült minták, a gyerekkorból hozott hiedelmek révén az ember képessé válik ugyanazokat belevinni a saját házasságába, mint amiket gyerekként megélt a szülei révén. Ezek a képkockák, érzések futnak benned folyton folyvást. De van egy jó hírem. Ki lehet szállni ebből a mókuskerékből és te élhetsz egy sokkal teljesebb életet. Létezhetsz egy kiegyensúlyozott kapcsolatban, ha a múlt batyui letevésére DÖNTÉST hozol. A tudatalatti programozásával ez megváltoztatható. Az új és kívánt hiedelmek megszerezhetőek és én ebben segítek neked. Időpontot egyezetetni a hello@nemetheszter.hu címen lehet.

 

 

 

Megosztás:

További cikkek:

Amikor az álom valósággá válik…

Emlékszel még az érzésre, amikor évekkel ezelőtt, mintha tőrt szúrtak volna a szívedbe? Feküdtél az ágyban és amit egyedül magadhoz tudtál szorítani, az csak a

Az élet, ami a *lelked* zongoráját elhangolta

Batyuk és útravalók, melyeket a hátadaton görnyedve magadra aggadtál a hosszú út során. Szerepek, melyeket eljátszottál már életed színpadán, voltál már feleség, gyermekei mellett virrasztó

Foglaljon még ma egy ingyenes 30 perces hívást!