BLOG

Ő nem én, én nem vagyok ő…

érett kapcsolat

Belemerülünk óhatatlanul is szívünk mélységeibe, keresve és kutatva őt a víz tükrében. Várva, hogy kirajzolódjon annak a személynek az arca, akivel meglovagolhatjuk a hullámokat és akivel kiterülve az apály meleg homokjában,megpihenhetünk. Ez a hely nem más, mint egyben a lelki békénk szigete is. A kapcsolódási igény apadhatatlan, felfokozott és falnád annak utolsó cseppjét is, csak hogy még többet meríts belőle. Mi is ez? A nagybetűs szerelem? Végre úgy érzed élsz, pulzálsz és a lépteid is ruganyosabbak lettek, mint azelőtt. Innentől már közösen írjátok életetek naplóját, melybe olyan jó volna néha előre lapozni és tudni mi is bújik meg a sorok között, milyen varga betűk tudnak közétek férkőzni? De te nem kételkedsz, nem gondolkodsz alternatívában, hiszel és remélsz . Hiszen most van a most,  amiben  élnünk kell és menni  szívünk nyomán.

Előbújik belőled a gyermeki én és a tiszta szeretetadás szövi át minden rezdülésedet, amit előre lendít a szeretve levés iránti mérhetetlen vágy is. Mindez olykor túlcsordul, de van, hogy elzáródik a szeretetcsap. Ott csücsülve a tökéletes elérésének légvárában, néha kitisztul az ég és egy józanító, annál bölcsebb pofon landol az öledbe. A szél meglibbenti a másik álarcát, ahol esendőséget és gyengeséget vagy akár félelmet vélsz felfedezni az erősnek tűnő vonások és kezek alatt. Amikor a rózsaszín átvált fehérbe és érzékeled, hogy a másik is küzd, küzd önmagával és veled. Amikor konfrontálódunk a két ego között, tanulva az én és a te, valamint a mi mibenlétét.

Mit is tesz ilyenkor egy érett és felelősségteljesen gondolkodó felnőtt?

Elfogadja, hogy a kapcsolatnak van egy örökös körforgása, dinamikája? Vagy menekül és vissza se néz? Ahhoz, hogy a malom merítsen a patak vízéből, lentről felfele és fentről lefele kell haladnia. Vagy…egy érett kalász is lehajtja a fejét, és bölcsen átadja útravalóul, hogy a kapcsolat nem birtokviszony, hanem egy fogadalom, hogy ő nem én, és én se vagyok ő. De mi egyek vagyunk. Együtt, mozgásban, tiszta hittel és szeretettel mégis megtanulva egymás mellett menetelni. Amikor elmered mondani a véleményedet, ezzel is jelezve, hogy vállalod önmagadat és tudsz önazonos maradni. Amikor mersz sírni vagy  égbekiáltóan nevetni vagy csak pizsamában, gyűrötten még a hajnalban összebújni. Amikor mertek leföldelő, szeret alapú és mélyre ásó beszélgetésekbe bonyolódni, ami csókcsatába csap át. S amibe nem bújik meg a dac, az elfordulás, a rákontrázás, mivel tudjátok, hogy az egyben a kapcsolat elhalásának záloga is.

Egy érett személy és kapcsolat nem menekül sehova. Nem keres kifogásokat. Marad melletted szelíden, szabadon szárnyalva, vállalva téged és önmagát. Az álarc már a múlté és helyébe az inspiráló, egymást felemelő tettek lépnek. Amikor nem kell ahhoz a másiknak mindig melletted lennie, hogy tudj kapni,tudj kiteljesedni. De titkos esküt tettetek le arra, hogy a ti kapcsolatotok nem bőrönd az ajtóban, hanem egy sziklaszilárd vár, amit ostromolhat szél vagy emberi erő, állja a strapát. Ez a ti láthatatlan szálatok, ami fényt ad, egymásba sugárzik és lüktet az utolsó dobbanásig.

Megosztás:

További cikkek:

Az élet, ami a *lelked* zongoráját elhangolta

Batyuk és útravalók, melyeket a hátadaton görnyedve magadra aggadtál a hosszú út során. Szerepek, melyeket eljátszottál már életed színpadán, voltál már feleség, gyermekei mellett virrasztó

Amikor életed regénye porrá válik…

Amikor valami végetér. Amikor nem csak egy fejezet zárul le, hanem szinte egy emberöltőnyi regény is. Amit eddig dédelgettél történet, minden lapjával együtt porrá lett

Foglaljon még ma egy ingyenes 30 perces hívást!