BLOG

Milyen nehézségekkel küzd egy elvált apa

 Sokat hallunk az egyedülálló anyákról, de az igazság az, hogy léteznek egyedülálló apák is. Nőkhöz hasonlóan sokan új kiaknázatlan területre tévednek,mivel a házasság alatt hozzá voltak szokva sok mindenhez, de most már szinte mindent egyedül kell megoldaniuk, így számos támogatásra is van szükségük.

Bízom abban, hogy ez az írás bátorítani fogja az Apákat is.

Vallom, hogy meg kell szólaltatni az ellenkező nemű, egyedülálló Apákat is küzdelmeikkel, nehézségeikkel kapcsolatosan. Be kell látnunk, hogy történetük nagyon hasonló a nőkéhez. S van számos meglepetés, ami segíti a szülõk jobb és erõsebb megértését, így ez alkalommal Apák és tapasztalásaik lettek bemutatva.

Vannak Apák, akik ezen elvált élethelyzetben találkoznak a mosogatógép vagy mosógép bekapcsolásának problematikájával, vagy miután minden reggel bundás kenyér van reggelire, már megtanulnak mesefigurás palacsintát is készíteni vagy egyéb hogyan készítsünk gyorsan, finom étel fortélyát is házhoz rendelés helyett. Ha a bejárónő nem tudott jönni minden nap, – már pedig nem tudott-, kénytelenek voltak a kis lego és egyéb játékokat maguk összepakolni, hogy ne ússzon a lakás vagy folyamatosan nem lépjen rájuk. Az, hogy amikor épp leült volna az apa megnézni egy izgalmas meccset, és aznap már századjára hallja azt a szót, hogy Apaaa, képessé válnak  félretenni a foci nyújtotta izgalmakat, és helyette kisautózást választani a gyerkőccel. Viszont, amikor csend honol este lefektetés után a házon, akkor ők is nagyon magányosan tudják érezni magukat.

A dráma

Az egyik elmesélőnk annyira szerette a gyermekét, hogy válás után majdnem elveszítette az otthonát, az ügyvédi díjakat fizette, és ennek fejében még nem kapta meg a szülői felügyeletet sem, pedig tudta, hogy jobb szülõ lenne, hiszen ha este felsírt a gyermek ő kelt fel hozzá, rendszeresen a mindennapjának, óvódás, iskolás életének részese volt, sokkal jobban mint a gyermek mellett a karrierjét építő nő. Mégis hosszú kemény, jogi harcok sorozata következett.

Saját szavaival élve: „Majdnem mindent elvesztettem. De közben tudtam, hogy a fiamnak mellett jobb helye van. Nem hagyhattam veszni, szeretem a fiam, harcoltam érte. És Isten kegyelmével nyertem.”  N. apa

 Az apa elismerte, hogy olyan volt, mint minden elvált apa, amikor kezdetben egyedül volt a fiával. Bevallotta, hogy egyik éjjel sem élt társadalmi életet, és minden a gyermek körül forgott. Azt mondta, hogy a stratégia kidolgozásáig nehéz volt megszervezni a munkát, találni egy jó bébiszittert, s emellett még randevúzni is. Sikeres stratégiát és rutinrendszert alakított ki saját maga és fia számára. Eldöntötte, hogy nincs más választása,  felmérte, hogy mit szeretne elérni és megtervezte, hogyan juthat el oda.

Néhány jó tanács az apáknak is

Legyen mindig ott a gyerekeinek, hiszen egyszer gyerekek, ugyanakkor szenteljen időt saját magára is, hiszen egy férfinak is szüksége van felnőtt társaságra és szellemi, fizikai feltöltődésre.

Megosztás:

További cikkek:

Az élet, ami a *lelked* zongoráját elhangolta

Batyuk és útravalók, melyeket a hátadaton görnyedve magadra aggadtál a hosszú út során. Szerepek, melyeket eljátszottál már életed színpadán, voltál már feleség, gyermekei mellett virrasztó

Amikor életed regénye porrá válik…

Amikor valami végetér. Amikor nem csak egy fejezet zárul le, hanem szinte egy emberöltőnyi regény is. Amit eddig dédelgettél történet, minden lapjával együtt porrá lett

Foglaljon még ma egy ingyenes 30 perces hívást!