BLOG

7 titok a házasság stabilitásához – 1. rész

titok

Fény derül azon titkokra, mik is vezetnek oda, amik révén kisiklottatok a szeretet vágányáról, mind e közben a házasság, mint végállomás táblája mégis ott lebeg a szemeitek előtt.

  1. Titok – tedd félre a problémát

Ha házasság megmentése c. fejezeteket olvasol, úton út félen megoldás gyanánt kommunikációs és problémamegoldási technikák és férfi-női szerepek megértése áll most nálatok a fókuszban… 

Van egy meglepetésem számodra. Nem ezek jelentik a házasság megoldásának kulcsát.

Ellentétben más kapcsolati szakértőkkel sokan a mélyre ásásban hisznek, bizonyos szintig nagyon szükséges az önismeret szempontjából, de csak egy bizonyos pontig. Könnyen bent lehet ragadni ebben a bizonyos gödörben. Én most megmutatom Neked, hogy a létra valójában önmagadban van.

…A kapcsolat elején izzik, forr a levegő közöttetek, éjszakákat beszélgettek át és ajándékozzátok meg egymást a másik titkaival, kódszavak kommunikáltók, amit rajtatok kívül senki nem ismerhet.

De aztán történt valami krach.

Munkahelyről való elbocsátás úgy, hogy te voltál a családfenntartó, anyagiak kimerülése lakásvásárlás után a te energiáiddal együtt, családon belüli tragédia, közeli hozzátartozó, saját véred elveszítése és még számos szívszorító történet…s mindez egy idő után felemészti  a kapcsolatot is.

Ezt követi a depresszió, a letargiába zuhanás és te csak az evakuálásért könyörögsz a tragédia színteréről. Mindenki menekül valamibe, a munkába, egyéb élvezetek hajszolásába, de mind e közben érzelmileg egymás elől futtok.

Valami történt, valami elszakadt… Mi volt az? Hogy veszítettétek el egymást? Számos ok és élethelyzet adódhat. Egy tény, valami nem stimmel. Az éjszakákon át tartó beszélgetéseket szófoszlányok váltják fel, kódszavak helyett átok szavak hagyják el a szátokat. A kapcsolatot égbe kiáltó szavak és feszült, vibráló csend szövi át.

Mélyen, legbelül, mindketten érzitek, hogy ti összekapcsolódtok és nem szeretnétek elengedni egymás kezének simogatását és szorítását. Elköteleződtök a házasság intézménye mellett, de van, hogy te próbálkozol, és a feleséged nem, de váltakozva a feleséged próbálkozik és te nem, megélve a ‘próbálkozás’ különböző szakaszait.

Miket próbáltatok már?

Kommunikációs technikákat, édesem, had ismételjem meg, ha jól értelmezem, azt szeretnéd, hogy…te megismered a Marsot, ő a Venuszt, de semmi nem változott, csak rosszabb lett.

És itt jön az áttörés…

Elhatározás abba az irányba, hogy nem beszéltek a problémáról és fel se hozzátok őket. Az energiát a kapcsolatba transzformáljátok. Új kapcsolati szokások kialakításával pozitív energia valósul meg közöttetek. Ez a megoldás a legtöbb problémára. Az időt  és energiát a kapcsolat építésébe fektetitek már. Ha ezt meglépítek, akkor a válás veszélye megszűnik és minden más külső duruzslást kizártokm csak a ti újonnan felrajzolt szeretet térképetek mentén haladva.

VAGYIS melőtt a problémával kezdenél el foglalkozni, a házastársad irányába kell egy good will-t, jóakarot megfogalmaznod, hiszen az ellenkezője csak károsít, így kapcsold ki a negatív múltat, mihelyst a gondolataid közé akarna férkőzni. A legfontosabb, hogy ne akard kijavítani a hibát, teremtsetek közösen új életet.

Holnap hozom a 2. titkot. 

Üdv, Eszter

P.s.: Csak pozitívan előre nézzetek és ne a múltba…

 

 

Megosztás:

További cikkek:

Amikor az álom valósággá válik…

Emlékszel még az érzésre, amikor évekkel ezelőtt, mintha tőrt szúrtak volna a szívedbe? Feküdtél az ágyban és amit egyedül magadhoz tudtál szorítani, az csak a

Az élet, ami a *lelked* zongoráját elhangolta

Batyuk és útravalók, melyeket a hátadaton görnyedve magadra aggadtál a hosszú út során. Szerepek, melyeket eljátszottál már életed színpadán, voltál már feleség, gyermekei mellett virrasztó

Foglaljon még ma egy ingyenes 30 perces hívást!