BLOG

5 tipp hogyan éld túl, ha a párod közli: *szünetre van szükségem*

parkapcsolat

Elment hozzád a párod és az alábbi húsbavágó három szó hagyta el a száját  – „Szünetre van szükségem”. Ezek nem azok a szavak, amelyeket bárki is szívesen hall egy párkapcsolatban. Ez még hagyján, van, aki a mai modern kor legszemélytelenebb útját választva még csak a szemedbe sem mer nézni, és reggel vár egy messenger üzenet, hasonló tartalommal.

Te ledermedsz és az alábbi kérdéseket teszed fel magadnak: ”Mit rontottam el? Ez azt is jelenti, hogy kilép a kapcsolatból? Van esetleg valakije? Sokféle oka van annak, hogy egyikünknek szüksége van szünetre. Az egymástól való távolságtartás néha igazán  jól is tud alakulni, mind a társunkra, mind önmagunkra és a kapcsolatunkra nézve.  Könnyű belefáradni a mindennapi mókoskerékbe, és elfelejteni saját igényeinket, vágyainkat.  Ha igazán bizalmi a viszony, akkor ez működhet is.

Tervezd csak el , hogy miként néz ki az, ha akkor és azt csinálsz, amit szeretnél és közben a másik nem hív, vagy nem ír öt percenként. Ne pörgesd a telefonodat kutatva  és információt keresve a másik után, csak élvezd az én idődet.  Ne légy elutasító, ha az érzéseit és gondolatait meg szeretné osztani veled.

Senkinek sem tetszik, ha valaki állandóan a nyakán lóg, vagy állandóan ellenőrzi, mint egy kisgyermek. 

Íme néhány tipp, amely segít annak érdekében, hogy ez a szünet építő legyen a kapcsolatotokra nézve.

Az első tipp: Ne töltsd azzal az idődet, hogy feltételezésekbe bocsátkozol. Tudom, hogy ezt nehéz megtenni, mert azonnal válaszokat akarunk kapni ebben a bizonytalan helyzetben, és a feltételezések csak további távolságot teremtenek közted és párod között. A fejed olyan történeteket hoz létre, amelyeknek lehet, hogy nincs is létjogosultságuk.  Ez az az idő, amikor ezeket  el kell engedni.  

Második tipp: véletelenül se ess bele ebbe:  Don’t Chase Make Space! esetbe, amikor üldözőbe veszed a párod, és hivogatod, irogatsz neki folyamatosan, csekkolod a telefonodat, mikor volt utoljára online. Azt megígérhetem, hogy hosszú távon nagyon megfojtó  lesz. Ez az, ami biztosan nem hozza létre a kívánt tartós kapcsolatot.

Amikor valakinek relaxációra van szüksége, és időre, az utolsó dolog, amit akar, hogy valaki ebből kimozdítsa. Mikor vezetett valaha is eredményre, ha olyas valakit üldöztek, aki egyedül akart maradni? Ez az idő, amikor élni és élve hagyni elv lép életbe. Miért? Mert Ö az a személy, akit lehet szereti, függetlenül attól, hogy mit csinál vagy mond.

A harmadik tipp az önszeret gyakorlása. Ha nem fordítasz kellő időt magadra, akkor nem lehetsz teljes mértékben  sem jelen a pároddal. Tehát használd ki ezt az időt valami újabb tanulására, az edzésre, az egészséges étel főzésére, tölts el időt a barátokkal, vagy olvass egy nagyszerű könyvet … A párod szeretni fog érte! Ez akkor előnyös, ha ő is saját minőségi időt tölt magával, a barátaival. A távolság csak növeli a szenvedélyt és a vágyat a kapcsolatokban. Ki nem akarná ezt?

A negyedik tipp az, hogy maradj semleges, ha párod készen áll. Hogyan tudok semleges maradni, ha úgy érzem, hogy ellökött magától?  A másik csak engedte magát az „én” üzemmódba lépni, vagyis azt tette, amit az „én” igényelt, belépett egy kis időre az EGO-ba. Hozzáteszem, hogy ez is csak egészséges rendszerességgel értendő, mivel aki gyakran van csak önmagával elfoglalva, annak az EGO a fontosabb és nem a párkapcsolat, az hosszútávon mérgező és a kapcsolat ellensége tud lenni. Ez a kérdéskör egy újabb téma tud lenni, de ennek kifejtésébe majd később bocsátkozom. Visszatérve a semleges állapotban tartás nem más, ami lehetővé teszi, hogy visszatérjetek egy olyan térbe, amelyben nincs bűntudat, szégyen. Visszahív titeket egy játékos és szeretetteljes térbe. Hidd el, ha így jársz el, sokkal szívesebben megosztja gondolatait.

Az ötödik tipp: Használd ezt az időt arra is, hogy elgondolkodsz azon, hogy mire van még szükségetek egy harmónikusan működő kapcsolathoz. Ülj le és legyél őszinte magaddal. Ez a kapcsolat kielégíti az igényeidet? Szereted azt az embert, aki vagy a társad mellett?

Légy nyitott és kommunikáljatok világosan, azt, hogy kinek mit jelent a másik, és kinek mik a szeretet nyelvei és szükségletei. Ami fontos, hogy véletlenül se üzenetekben vagy telefonon tegyétek ezt meg, mivel az félre tudja vinni az egészet. Egy személyes találkozásnál a másik szemébe lehet nézni, és a kémia is más.

Nincs erre szabály, de ha gondosan és együttérzéssel kezelitek a kapcsolatotokat, akkor Tiétek a jelen és a jövő.

Megosztás:

További cikkek:

Amikor az álom valósággá válik…

Emlékszel még az érzésre, amikor évekkel ezelőtt, mintha tőrt szúrtak volna a szívedbe? Feküdtél az ágyban és amit egyedül magadhoz tudtál szorítani, az csak a

Az élet, ami a *lelked* zongoráját elhangolta

Batyuk és útravalók, melyeket a hátadaton görnyedve magadra aggadtál a hosszú út során. Szerepek, melyeket eljátszottál már életed színpadán, voltál már feleség, gyermekei mellett virrasztó

Foglaljon még ma egy ingyenes 30 perces hívást!