BLOG

20 tanács, hogy megtudd az *Igaz* van -e melletted

az igaz kapcsolat

Ha ez a történet egy 56 éven át  tartó házaspárról szólna, akik négy órás különbséggel haltak meg, akkor ennek hallatán megdobban a szívünk. Vagy abban az esetben is, ha olyant olvasunk, hogy egy 95 éves özvegy úr szerelmes verset írt a feleségének, és elindult vele egy dalszöveg író versenyen. Miért érintik meg szívünket ilyen szinten ezek a történetek? Azt hiszem, azért, mert egyértelműen bizonyítják, hogy az egész életen át tartó elkötelezettséget a házasság és a szerelem intézményének szánták. Míg a halál el nem választ… Látjuk benne az ideális vágyat, amire mindannyian törekedszünk, ugyanakkor sokszor mégsem eszerint cselekszünk. 

A növekvő válási és a csökkenő házassági arány problémájának leküzdésére nézzünk meg néhány tanácsot, amelyek hozzásegítenek egy harmonikus élethez a párunkkal.

Hullámvölgyek, bukások, életutak, batyuk amiket hordozunk magunkkal…De a szeretetet és a szerelmet követő jutalmak ösztönöznek mindannyiunkat ezen nyüzsgő világban való navigáláshoz. Néha azonban segítségre van szükségünk a kitaláláshoz. Íme 20 kapcsolati tanács, melyek a bölcsesség gyöngyszemei.

 1. Egy anya, aki 47 éve házasságban élt, azt mondta lányának: „Nem vagyok mindig szerelmes az apádba, de mindig szeretem. És mindig meglepődök, amikor újra beleszeretek. ” Így ha több éve élsz is házasságban, és bár sok szép, de sok nehéz időszakon mentetek már keresztül, várd hogy újra beleszeressél a férjedbe. Az a pillanat általában nem a legszexibb, mint amikor az egyik gyerek épp az éjszaka közepén hányik, és a párod is felkel, hogy segítsen. Majd a lábával megérinti a lábad, egymáshoz közel bújva, amikor végre visszatértek az ágyba. Ez a szerelem.
 2. Nem dönthetünk úgy, hogy a másik kívánságait, szeszélyeit tegyük az önérzetünk elvesztésének rovására. Ha a legjobb verziód lesz az, akit a társad akar, hogy légy, az nem más, mint ezzel álcázol minden olyan csodálatos részed, amely az adott emberrel vagy anélkül létezik.
 3. Amikor összeházasodtok, győződj meg arról, hogy a választott személy olyan, akivel nemcsak házasodni akarsz, hanem válni is. Számomra kiemeli ez annak a fontosságát, hogy válasszál olyan valakit, aki szelíd, gondoskodó és jószívű nemcsak a jó és a rossz időkben.
 4. Először a saját oxigénmaszkodat kell felszerelni. Depresszió, szorongás, és olyan kapcsolatok, amelyek soha nem fognak működni, s te közben elhanyagolod saját magadat? Ezek legyenek számodra   figyelmeztető jelek, hogy addig senki másnak nem tudsz segíteni, amíg a saját oxigénmaszkod nincs megfelelően felhelyezve.
 5. Egy kapcsolat sosem 50/50. Az 100/100. Mindent meg kell tenni a kapcsolatért (szeretet, megértés, megbocsátás, elfogadás), és ezt cserébe el is kell várni. 
 6. Sose szeress egóból, az hosszú távon pusztító a kapcsolatra nézve. 
 7. Amikor megházasodunk, mindenki azt mondja: „Soha ne menj aludni haraggal a szívedben!” Nos, pontosan az ellenkezőjét találtam igaznak. Néha nagyon jó, ha elvonulunk és ki tudjuk aludni, friss, más szemszögből felvértezve felébredni, és reggel egymásra mosolyogni.
 8. „Sohase azt nézd ki mit mond, hanem azt amit tesz.” Mindig a tettek beszélnek.
 9. Ha konfliktus merül fel, forduljatok befelé a kapcsolatba, ne pedig mások felé. Ez növeli az intimitást, és megakadályozza, hogy a barátak  véglegesen rosszul gondolkodjanak a párodról, ami valószínűleg csak egy átmeneti probléma.
 10. Mielőtt vitát kezdenél, vagy valami felzaklat, kérdezd meg magadtól: Nyugalmat vagy haragot szeretnéd e inkább választani? Ezzel emlékeztetve magadat arra, hogy a legtöbb dolog nem éri meg a küzdelmet választ helyette.
 11. „Fenébe is a boldogsággal.” Ez a tanács ellentétes azzal, amire életünk során törekszünk. Az igazi érték az, ha bár a kapcsolat a legmélyebb pontján is van vagy számos bolond nap után is vagytok, de ti akkor is képesek vagytok egymást támogatni. A boldogság nem a cél; az az eredmény.
 12. Egy édesanyag üzenete, hogy az első randevún mindig tegyünk fel kérdéseket, mert mindenki szereti, ha meghallgatják. De célszerű elengedni azt a személyt, aki nem tesz fel nekünk kérdéseket.
 13. Ne foglalkozz azzal, hogy ki mit gondol rólad, rólatok. Egy kapcsolat a kettőtök intim közege kell legyen.
 14. A legjobb kapcsolati tanács – Legyél őszinte a pároddal és önmagaddal is. Ez emlékeztet arra, hogy ha őszinte vagy, akkor önazonos és értékes is vagy egyben.
 15. Egy nagymama kedves tanácsa egy 15 éves lánynak: „A fiúk olyanok, mint a buszok, újabb jön 15 percenként, tehát nincs értelme sírni, ha hiányzik az első.” Ez ráébresztett arra, hogy az élet felbomlás után folytatódik, még akkor is, ha úgy érzed ez a világ vége. Rengeteg lehetőség van az IGAZ szerelem megtalálására.
 16. „A tartózkodás választás.” Ha egy házasság egyértelműen véget érni látszik és tehetetlennek, félelmetesnek, reménytelennek érzed magad, de mégis bent ragadnál a sötét helyzetekben, pedig tudod, hogy vége, de te mégis maradsz, maradsz és maradsz. Tanuldd meg szeretni magad mindenek felett, és eléggé szeretni ahhoz, hogy tudj távozni.
 17. Mi nők, hajlamosak vagyunk befészkelni magunkat, táplálni és szeretni. Ha az illető nem igaz a számodra, engedd el.
 18. A párod nem gondolatolvasó, legyen az egy szál virág vagy évforduló. Ne várd, hogy úgy ismerje meg a másik az igényeidet és vágyaidat, ha el sem mondod neki.
 19. Nem az a cél, hogy megtaláld azt a személyt, akivel meg szeretnéd osztani egy életet. A cél az, hogy megtaláld azt a személyt, akivel élni szeretnél, mint két külön sáv, s amely ugyanabba az irányba halad. Ez a fajta kapcsolat van a hugoddal, a legjobb barátaiddal és remélhetőleg egy nap a pároddal.
 20. „Az *Igazit* keresed? Én is azt kerestem sokáig, s mikor megtaláltam, rájöttem, hogy hiba volt… Most már az *Igazat* keresem… Mert az *Igazi* szárnyakat ad, s aztán letépi rólad, az Igaz odaadja a sajátját, ha zuhanni kezdesz… Az *Igazi* megcsókolja a kezed, az *Igaz* megfogja…Az *Igazi* álmodik Veled, az *Igaz* virraszt melletted… Az *Igaziba* belehalsz, az *Igaz* meghal érted, ha kell…Ha kérhetnék az Istentől magam számára valami szépet és nagyot, azt kérném, hogy adjon nekem egy egyszerű, kicsi házat, négy szobával, vadszőlős tornáccal, öreg körtefával. Mohos legyen a teteje, s olyan kicsi legyen, hogy ne férjen el benne perpatvar, békétlenség. Csak én, s az, akit szeretek…„ Wass Albert 

Megosztás:

További cikkek:

Amikor az álom valósággá válik…

Emlékszel még az érzésre, amikor évekkel ezelőtt, mintha tőrt szúrtak volna a szívedbe? Feküdtél az ágyban és amit egyedül magadhoz tudtál szorítani, az csak a

Az élet, ami a *lelked* zongoráját elhangolta

Batyuk és útravalók, melyeket a hátadaton görnyedve magadra aggadtál a hosszú út során. Szerepek, melyeket eljátszottál már életed színpadán, voltál már feleség, gyermekei mellett virrasztó

Foglaljon még ma egy ingyenes 30 perces hívást!